Solat Di Masjid Janda Baik Pengalaman menarik percutian [update 2017]

Janda Baik terletak di Bentong, Pahang. Percutian disini bukanlah percutian lima bintang. Kalau anda impikan percutian mewah ini bukan tempatnya. Saya bukan bercuti di janda baik Tapi menghadiri Bengkel Perhutanan Social peringkat National. Tiga hari dua malam menetap di D’Ark Resort, Janda Baik.

D’Ark Resort Adakah milik bumiputra adalah resort terbesar di Janda Baik. Keadaan bilik kalau anda pernah ke kem Permai kuching lebih kurang macam itu bilik hotel.

Ada lebih kurang 40 bilik, motel kecil yang ada di sekitar Janda Baik. Rumah kecil nampak cute. Kebanyakan ditepi sungai. Sungai nya memang cantik. Sungai adalah tarikan utama di kawasan Janda Baik. Tanpa sungai yang bersih tidak mungkin ramai pelawat dari lunar sanggup ke sini.

SOLAT MASJID BERDEKATAN HOTEL DI JANDA BAIK

Kalau nak cari hotel yang berdekatan dengan Masjid kita boleh tinggal di D’Ark Resort. Masjid Sultan Abu Bakar adalah masjid berdekatan  iaitu dalam jarak 200 meter dari D’Ark Resort.

masjid janda baik

Masjid Sultan Abu Bakar sedang mengutip derma untuk pembinaan masjid baru.

Akaun bank maybank yang boleh anda menderma. Tambah sedikit pahala.

Ini adalah rupa wajah masjid baru Sultan Abu Bakar. Saya difahamkan oleh pen duduk setempat tapak Masjid ini adalah istana lama Sultan Abu Bakar. 

Apa yang saya perhatikan berdekatan resort D’ark terdapat tafiz pengajaran Al Quran. Jemaah subuh adalah dalam satu saf. Dalam 30 lebih kurang. Kalau dibina Masjid baru mungkin lebih ramai hadir solat subuh.

Pondok kecil untuk di sewa berdekatan dengan sungai

 

 

 

 

 

  • Air terjun dalam  20minit dari resort. Dekat resort pun boleh mandi. Mudah air jernih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge