BUAT BISNES AIR SOYA YANG UNTUNG KAW-KAW?

NAK BUAT BISNES AIR SOYA YANG UNTUNG KAW-KAW?
BERGURU DENGAN MAMAT NI!!!
================================
Tidak lama lagi, bulan Ramadhan akan menjelang tiba!
Inilah masanya untuk ambil kesempatan, Kata guru-guru perniagaan, PROJEK DUIT RAYA.
Bisnes apa nak buat?
Usah binbang! Izinkan saya mencadangkan kepada anda satu bisnes yang agak mudah dilakukan, bermodal kecil namun mampu memberikan pulangan serta keuntungan yang lumayan.
Iaitu… Bisnes Menjual Air! Atau lebih dikenali sebagai…. Bisnes Air Balang!
Untung Ke Jual Air?
================
Sewaktu saya berniaga air di bazar Ramadhan, keuntungan saya hampir mencecah 5 angka
Apa yang lebih menarik lagi… pendapatan saya ini saya perolehi dengan hanya meniaga di satu lokasi pasar ramadhan sahaja dan hanya menjual 3 balang air sahaja!
Ya! 3 balang air sahaja!
Tapi Alhamdulillah… Setiap hari.. ketiga-tiga balang air saya akan habis licin dijual!
Ianya bukanlah nasib semata-mata…. Tapi ada “STRATEGI RAHSIA” yang saya lakukan hasil dari pengalaman berniaga air sejak beberapa tahun kebelakangan ini
Ilmu Yang Akan Saya Turunkan Kepada Anda
====================================
✓ Macam mana nak tarik pelanggan
✓ Macam mana nak buat air yang sedap
✓ Macam mana nak jimatkan kos
✓ Macam mana nak gandakan keuntungan walaupun hanya
✓ menjual 3 balang air
✓ Macam mana nak pilih lokasi yang terbaik
Apa Lagi Ilmu Silat Bisnes Air Balang Yang Anda Akan Belajar
============================================
✓✓Cara mohon tapak niaga
✓✓Tips Memilih Lokasi Bazar
✓✓Peralatan serta kelengkapan
✓✓Persediaan dan pengurusan masa berniaga
Bukan setakat itu sahaja, anda akan diijazahkan dengan:
————————————————————————
✓✓✓Resepi 8 Jus Best Seller
✓✓✓Rahsia Sulit Jus Yang Laris
✓✓✓Case Studi Bagaimana Saya Menjana Keuntungan 4 Angka Sebulan Dengan Bisnes Air
TAK PERCAYA? LIHAT TESTIMONI MEREKA INI:
https://www.facebook.com/media/set/…
BERTINDAK SEKARANG, DAN SAYA TURUNKAN LAGI ILMU BERIKUT:
=================================================
✓✓✓✓Resepi TERBAIK Air Soya
✓✓✓✓Resepi TERBAIK Jus Durian Belanda
✓✓✓✓Resepi TERBAIK Coconut Shake
✓✓✓✓Resepi TERBAIK Jus Kedondong Asam Boi
MACAM MANA NAK BERGURU DENGAN SAYA?
========================================
Ilmu yang bakal anda perolehi ditulis dalam bentuk ebook dan juga video panduan yang mudah untuk anda baca dimana-mana sahaja melalui smartfon anda atau komputer.
Apa yang perlu anda lakukan adalah tinggalkan komen dibawah
dengan ayat berikut: “PM SAYA”
dan saya akan berikan maklumat selanjutnya cara untuk menempah.
JAMINAN PULANGAN WANG 100%
==============================
Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!
Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, pm kan sahaja kepada saya tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.
Kalau anda perasan? Sebenarnya kan…
Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, saya sendiri yang akan tanggung.
Akhir kata, Tinggalkan Komen “PM SAYA” Sekarang!!!
atau terus PM di sini: http://m.me/bisnesairbalang

ANEKA AIR SOYA

Di dalam modul ini anda akan belajar secara terperinci aneka air soya .

1. Resepi Air Soya Original
2. Video Cara Buat Air Soya Dengan Blender
3. Video Cara Buat Air Soya Dgn Mesin Pengisar Soya
4. Cara Menggunakan Mesin Pengisar Soya Dan Mesin Soya 3 in 1
5. Cara Membotolkan Air Soya
6. Cara Membuat Air Soya Aneka Perisa spt soya jagung, soya keladi, soya strawberi, soya bandung dan soya coklat.
7. Cara Membuat Air Soya Panas
8. Cara mendapatkan mesin soya
9. Cara memekatkan air soya dengan tiga cara
10. Cara mengeluarkan pati air soya dengan lebih banyak
11. Cara menghilangkan buih air soya.

Segala panduan dan rahsia dari pengalaman rakan-rakan dan saudara saya yang merupakan peniaga air soya. Ia sangat peraktikal untuk digunakan.

 

aku pernah biz air soya dulu…budget ciput ajer..

kalau setakat nak buka meja ngan payung…modal mungkin dalam RM400 tapi kalau nak buat soya sendiri mahal la budget…dulu aku ambil stok soya dan tau fu fah kat Taman Rakan Cheras..ntah la nie dia ada supply lagi ke tak aku pun tak tau..orang arqam..nama bashir

 

pernah jugak dulu niaga time bazar..tapi bukan main bisnes la..wat tambah2 je jual air soya..

nak buat x susah….beli je soya..rendam semalaman lagi elok..esok tu ramas2..bagi keluar dia punye kulit tu..klu x nak buat pun xpe..tapi lagi sedap klu buang kulit dia sebab klu x buang, air rasa kelat/pahit skit..

bila dah buang kulit dia tu, blender je dengan air..air tu agak2 je la..dah blend, perah air dia pakai penapis yg org biasa wat teh tarik tu..kepekatan air tu terpulang masing2…tapi lagi pekat air soya, lagi sedap rasa dia..

bila dah siap tapis, rebuskan air soya tu..bila dah siap rebus, boleh simpan dalam bekas utk niaga..sebelum tu, lebih afdal klu sambil2 nak transfer ke bekas lain, tapis lagi sekali air tu dengan penapis teh utk elakkan benadsing masuk sekali..

untuk jual, pandai2 la wat sukatan air gula dia..kos x tinggi pun..cuma kerja leceh skit la..untung memang besar..modal skit je..

nak jugak aar resepi tuh… 😀

gula merah brand MAKRO..dulu la..la nie mungkin ada lagi tapi kena pi carik kat sana la….1 beg 1KG…guna 4 beg atau 4 KG

Gula pasir 4 KG

Gula kabung 8 keping

masak guna periuk kukus bertingkat tu…air taruk 3/4 periuk tu…kasi didih kaw-kaw…lepas tu masukkan semua gula tu…kacau2 la sampai didih 3 round….setiap kali didih kecikkan api..kasi slow skit lepas tu taruk daun pandan dalam 5 helai

 

makcik dulu prnah gk bt bisnes ni…makcik bt yg jual dlm botol..satu hari 1000 botol gak sehari..

~soya terbaik dr canada..
~kacang tu rendam 4-5 jam je..kalau dah semalaman tu nnt jadi tempeh…kulit tu tk payah buang pun tk pe…
~yang paling penting guna AIR BERTAPIS….dari rendam sampai masak…
~semasa proses pakai glove…jgn gatal2 tangan nk ramas kacang tu..tu punca cepat basi….
~guna alatan dr stanlessteel…alatan tu rebus dulu..

*insyaallah blh tahan 7 hari tanpa pengawet klau letak dlm petiais..
*kalau nk info byk lagi…kita minum dulu..

 

Cik_kiah hantar mana botol-botol soya tu?

berapa ye harga botol kosong?

Kalau dapat buat siap packing dalam botol.. leh cari team nak jualkan pulak. untung boleh kira kemudian. hihi.

bisnes ni kena ada plan..kita bersaing dgn sykt bsr2 spt f&n,drinho dll…harga mmg kita tk blh nk lawan…bezanya soya yg kita proses ni soya segar…

saya dulu hantar ke koperasi sekolah…ada sklh yg satu hari habis 200 btl gak…tp kena pakai botol yg 350ml sbb nk jual RM1..
botol kosong ni dulu antara 18~20 sen.yg 500ml lg murah dr 350ml…skrg cap jual asing2 dah..

nak packing dlm botol ni pun kena ada caranya..kalau tk soya cepat rosak..

 

bisnes ni kena ada plan..kita bersaing dgn sykt bsr2 spt f&n,drinho dll…harga mmg kita tk blh nk lawan…bezanya soya yg kita proses ni soya segar…

saya dulu hantar ke koperasi sekolah…ada sklh yg satu hari habis 200 btl gak…tp kena pakai botol yg 350ml sbb nk jual RM1..
botol kosong ni dulu antara 18~20 sen.yg 500ml lg murah dr 350ml…skrg cap jual asing2 dah..

nak packing dlm botol ni pun kena ada caranya..kalau tk soya cepat rosak..

owh. banyak la tips nye ek. Cik_kiah tak nak menurun ilmu ke? kat sini mesti ramai yang nak tau tips-tips cik_kiah tu…:”>

 

owh. banyak la tips nye ek. Cik_kiah tak nak menurun ilmu ke? kat sini mesti ramai yang nak tau tips-tips cik_kiah tu…:”>

tk de byk sgt..belajar dr pengalaman…harap2 dpt membantu..

ok kita mula dr bahan dulu..

AIR(paling penting)
~guna air tapis dr start rendam
~klau tk de w/filter tadah air dlm baldi biarkan satu malam..masa nk guna yg bwh sekali jgn pakai..
~w/filter kalau yg jenis balang kecik jernih tu pakai 7 buah..saya dulu guna motor utk pam air bagi laju..
KACANG SOYA
~Guna kacang canada..mmg mahal tp kualiti bagus..dulu thn 2004 35kg dlm RM90..skrg tk tahu berapa dah..

 

cik kiah..
Member saya dok bangi pon ade wat bisnes soya ni..
mmg die pnh ckp la die amek soya import dr canada..kencang jugak la die mniaga..

Lagi satu kalau packaging tu, kan ade nutrisi kan..die minx bdk2 UKM bahagian nutrition yg check kan kandungan tu..
So kat label tu ade la nutrition fact die..klo labeling tu tempah jelakan..

Kalau harga mesin plak, saya check kat mudah.my ade yg xsmpai RM500..tp jauh beza plak ng mesinsoya.com smpai beribu2..
Mungkin dr segi saiz dan kualiti..tp bg saya, for starting ni pkai mesin kecik2 sudah la..
kalau da maju n expand baru la fikir psl mesin2 besar and berkualiti..

Skunk ni saya mmg tengah planning lagi and stil buat research..terima kasih la cik kiah, eboss atas tunjuk ajar..Memang sgt2 berguna…
Hanya Allah je yg dapat balas jasa korunk yg sudi curahkan ilmu..Terima kasih..

saudara..
mesin rm500 tu utk kisar shj…mesin ni kalau dh habis guna kena bukak bhgn pengisar satu persatu utk cuci dan rebus…
utk masak dulu saya pakai steam injector..sgt mudah..tk risau hangit/tk payah kacau2..ada meter tunjuk dah masak ke blm..rege dlm rm3k++. itu sekali masak dlm 35 liter..

mmg ada yg masak pakai api direct tp kena betul2 jaga..api trlebih kuat buih membuak2…mmg ada bahan tak nak buih ni tp soya cpt rosak..

terima kasih cik kiah sbb kongsi tips. kalau ada tips lagi boleh la kongsi sini. sy mmg sedg nak run bisnes cendol, soya & taufufa. skrg dlm proses try n error product.

soya ni best niaga modal ciput jek..untung masyuk…dulu pernah niaga kat sekolah memang sehari tu leh dpt RM70-100 bersih

http://www.carigold.com/portal/forums/archive/index.php/t-274245.html

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: