bukudiet

Download 20 ebook Cara Diet Kelvin Zahri

Nak diet cara Kelvin Zahri . Nak diet kena ada ilmu. Betul tak.  Inilah yang akan terjadi kalau buat diet tanpa ilmu. Duit habis, badan makin naik. Berat macam YoYo sekejap turun sekejap naik. Boringkan.

“Kalau dah 2 bulan makan produk diet tidak kurang berat tu maknanya tidak berkesan. Bukan Produk tidak berkesan tetapi cara kita kendalikan permakanan dan senaman yang tidak betul.”

Hah.

Saya dah lama cari Sifu Diet Malaysia, Sifu Diet maknanya mereka yang boleh dipercayai bila bagi info/maklumat/fakta/cadangan/ saranan/ teguran/ bantahan /marah /gelak / suka.

Saya ni lama dah mula diet tapi tidak jadi, panduan tu tidak ada. Siapa pun tidak kenal. Ada beli produk B.I. tapi kurang faham kerana banyak istilah yang saya rasa boring nak baca. Menjela-jela panjang. Boring. Ada bonus tapi resipinya tidak sesuai dengan kita orang Malaysia. Ada yang memberi resipi bercampur arak putih dan bacon. Tahukan apa Bacon? Nak sebut pun saya tidak selera.

Kalau nak diikutkan beribu dah keluar duit guna produk H. Itu saya kat bukan tidak bagus, saya yang tidak ada ilmu. Kurang ilmu nak kira kalori pun tidak tahu.

Apakah yang saya nyatakan ini telah anda hadapi?

Kebetulan terlihat video diet di Youtube.  Lalu terfikir kenapa lah saya tidak kenal Cikgu Kelvin Zahri. Saya tidak ambil masa lama nak jadi member. Setelah habis semua kandungan laman web ini saya baca.  Sampai iklan pun saya baca. Lawak kan. Saya ambil keputusan jadi member. Bila saya masuk dalam member area. banyak lagi yang saya dapat.  Banyak buku dan ebook yang boleh saya download dan baca. Ini adalah screenshot dari laptop saya. Cukup nak turunkan berat anda

Bila baca sebuah ebook diet How 2 lose 5kg in 5 weeks saya rasa yakin saya faham apa makna diet sebenarnya. jangan takut kepada yang tidak pandai B.I. ia ditulis dalam bahasa Inggeris yang paling mudah dangan banyak image. RM20 dah boleh beli tapi infonya berbaloi.

Tapi SORRY KAWAN.

Lu sudah terlambat.

Kalau nak baca buku itu kena dapatkan 20 ebook lain dan satu file excel cara kira BMR (Basal Metabolic Rate)
dan DCR ( daily calorie requirement) . Boleh dapatkan dengan terus jadi member. RM80 ringgit memang berbaloi kerana ramai yang dah insaf beli ubat, pill diet, makan ini makan itu tapi tidak berjaya. Insaf dengan melabur untuk kurus. Belanja ribu-ribu boleh nak beli 20 ebook harga cukup murah susah. Kalau rasa berat tu, tak apa baca saja yang ada dalam website ini pun dah cukup, tengok youtube cari Cikgu Kelvin Zahri pun dah boleh. Tapi infomation bertaburan sana-sini.

Kalau tak nak jadi member dan dapat ebook. Anda boleh subscribe email saya ini. Saya bagi percuma tip mudah diet.

 

“Cara nak turun berat badan sebanyak 5kg dalam 5 minggu”

“5kg dalam 5 minggu” Persoalannya, mari kita lihat berapa banyak anda tahu tentang diri anda.

Cuba dan menjawab soalan-soalan berikut:

1. Bagaimanakah cara menurunkan berat badan?
2. Berapa banyak kalori yang anda perlukan untuk mengurangkan untuk menurunkan 1kg?
3. Berapa banyak kalori yang anda perlukan setiap hari?

Anda tahu jawapan. Nak tahu jawapan.

Soalan 1. Bagaimanakah cara menurunkan berat badan?

Apabila anda

“makan lebih banyak dan anda akan mendapat berat “.

Pasti tetapi berapa banyak yang lebih? 5kg dalam 5 minggu adalah matlamat yang sangat khusus kerana ini memerlukan pendekatan yang tertentu.

Fikirkanlah seperti pelan simpanan anda. Jika awak mahu menyimpan US1,000, anda akan lihat berapa pendapatan anda, perbelanjaan dan membuat pelarasan. Samalah kan.

Soalan 2. Berapa banyak kalori yang anda perlukan untuk mengurangkan untuk menurunkan 1kg?

Kalori adalah unit ukuran tenaga untuk makanan (1 kalori = 4 joule) dan untuk menurunkan 1kg berat badan, anda perlu untuk kehilangan 7700 kalori!

Cuba pertimbangkan:

Jadi, jika 7700 kalori membentuk 1kg, maka 5kg sama 38.500 kalori

Soalan 3: 3. Berapa banyak kalori yang anda perlukan setiap hari?

Di sini kelvin menerangkan dengan terperinci makna Daily Calorie Requirement (DCR) – Ini tool cara nak kira, yang saya rasa lebih susah dari apa yang Bro Kelvin bagi guna formula excel yang dibagi sama dengan 2o ebook hebat. Ia dipengaruhi oleh umur, berat, tinggi, jantina dan aktiviti level.

BMR adalah jumlah tenaga yang anda perlukan untuk mengekalkan kehidupan anda. Ini termasuk pernafasan anda, organ-organ dan segala-galanya yang anda perlu untuk menjaga hidup. Ia boleh menjadi dikira berdasarkan formula berikut:

Formula BMR untuk Wanita

BMR = 655 + (9.6 x berat dalam kg) + (1.8 x ht dalam cm) – (4.7 x umur dalam tahun)

Formula BMR untuk Lelaki

BMR = 66 + (13.7 x berat dalam kg) + (5 x tinggi dalam cm) – (6.8 x umur dalam tahun

 

Sedentari BMR x 1.2 (senaman sedikit atau tidak, kerja pejabat)
Aktiviti ringan BMR x 1.375 (senaman ringan / sukan 1-3 hari / minggu)
Aktiviti sederhana BMR x 1.55 (senaman sederhana / sukan 3-5 hari / minggu)
BMR Sangat Aktif x 1,725 (senaman keras / sukan 6-7 hari / minggu)
Tambahan BMR Aktif x 1.9 (senaman keras harian / sukan & kerja fizikal
atau latihan hari 2x, iaitu marathon, pertandingan)

 

Kajian Kes: Amir

Berikut adalah kajian kes sampel untuk mengira seseorang yang kalori harian keperluan.
• Nama: Adam
• Umur: 32 thn
• Berat: 78kg
• Tinggi: 175cm
• Jantina: Lelaki
• Tahap Aktiviti: Aktiviti ringan.

Nota:
Anda perlu mengira kalori harian anda sendiri keperluan.

Langkah 1: Kira BMR

BMR = 66 + (13.7 x berat dalam kg) + (5x ht dalam cm) – (6.8 x umur dalam tahun

BMR = 66 + 1068,6 + 875-217,6

BMR = 1792 kalori
Langkah 2: Kira DCR
Kini kita perlu untuk faktor dalam Adam ‘
tahap aktiviti.
DCR = BMR x Aktiviti Multiplier
DCR = 1.792 x 1.375
DCR Adam adalah 2,464

2330 kalori, ia akan kehilangan, mengekalkan atau menambah berat badan?

Dia akan mendapatkan berat badan. Berapa banyak? Well dia akan mendapat 134 kalori
(2464 – 2330).

Uji Pengetahuan Anda

Dengan mengandaikan bahawa Amir mengambil 2464 kalori setiap hari dan terbakar

Kita juga tahu bahawa 7,700 kalori yang 1kg jadi 134

kalori berfungsi menjadi 17.4 g.
Jadi, jika berat badan adalah 75kg, berat esok beliau akan menjadi 75.017kg.

Pasti ia tidak banyak tetapi sepanjang masa, ini akan menambah dalam usaha untuk anda untuk menurunkan 5kg dalam 5 minggu, anda memerlukan kalori purata harian purata defisit kalori harian 1100!

Nampak susah tapi dengan buku penuh 36 mukasurat mudah je sebenarnya.

25 QUICK CALORIE SAVING TIPS lebih memudah kan anda memahami cara kira kalori ini dengan apa yang dimakan.

Setelah kita tahu , jadi

Langkah 3: Bagaimana untuk menghilangkan 1100 kalori setiap hari?

Nak tahu caranya…baca di sini

Jangan Lupa Klik Sini
6 pack body Shaheizy Sam yang kita lihat dalam  wataknya sebagai "Super Cop" dalam filem
Kajian mendapat makanan rendah lemak bukanlah sebab pengurangan berat badan. Menarik sungguh kajian ini. Apa
Jika anda nak mulakan diet saya cadangkan anda mulakan dengan Atkins Diet atau Carb Diet.
Rujukan perubatan menyatakan untuk terjadi suatu penurunan berat badan, diperlukan keseimbangan antara pengambilan makanan yang

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: