info perniagaan

2 Kedai Gunting Rambut Di Petra Jaya, Kuching

Kuching terdapat banyak kedai gunting rambut untuk lelaki. Apa yang menarik beberapa kedai gunting rambut perbezaannya memang ada.

1) Kedai Gunting Rambut Semarak

Terdapat 3 buah kedai gunting rambut di Semarak Sarawak.  Kedai utama mempunyai 4 orang tukang gunting. kedai ke dua mempunyai 3 orang tukang gunting dan sebuah lagi ada seorang sahaja. Walaupun seorang sahaja tapi cukup pantas dan kemas cara kerja.

Pekerjaan gunting rambut di Kuching Sarawak memang sekali pandang tidak lah gelamor. Seorang pengunting rambut boleh mengunting sehingga 30 ke 40 orang sehari. Seorang pengunting rambut Ismadi di gerai Semarak Kuching telah membuka awal kedai beliau seawal 7.00 pagi.

Waktu paling ramai orang bergunting adalah dalam sekitar jam 10 ke atas. Beberapa hari sebelum sekolah dibuka merupakan hari yang sibuk buat pengunting rambut.

2) Kedai Gunting Rambut Bu-wang, Taman Sukma

Kedai gunting ini asalnya adalah di Tapak Gerai Taman Sukma, sejak pasaraya Express dibuka ia berpindah ke beberapa blok dari situ. Kedai yang ada sekarang adalah lebih selesa. Keistimewaan kedai ini yang berbeza dari kedai lain adalah.

a) Ada 4 orang yang gunting rambut, pantas dan kemas.

b) Menjual produk minyak rambut jenama sendiri.

 

c) Ada pekej VVIP – RM50.

Ini adalah perbezaan yang mereka beri. Saya tidak pernah cuba.  Ini serta cuci sekali.

Panduan Membuka Kedai Gunting Rambut

JEFF GRISSLER DAN ERIC RYANT menulis panduan buku bertajuk The Modern Salon. The Modern Salon adalah sebuah buku gambar penuh inspirasi bagi mereka yang mahu membuka salun baru, bagi pemilik sedia ada yang sedang mencari idea-idea untuk menyemai ke dalam kemudahan mereka dan reword penjenamaan mereka, dan bagi mereka yang hanya suka salon! Ia mempunyai lebih seratus gambar hiasan dalaman salun dikumpulkan oleh lima kawasan umum ke salun paling moden.

Ini buku gambar yang cantik akan memberi inspirasi kepada pemilik salun untuk mewujudkan salun impian mereka yang bukan sahaja cantik, tetapi sangat berfungsi dan menguntungkan.

Penulis, Eric Ryant dan Jeff Grissler, merasakan bahawa salah satu daripada perbelanjaan yang paling besar dan cabaran yang dihadapi oleh pemilik baru adalah pelan lantai dan menganggarkan kos permulaan. Oleh itu, mereka melakukan apa yang tidak buku lain dalam industri yang telah dilakukan-mereka menyediakan pelan lantai sedia untuk digunakan dan reka bentuk dari salon pereka memenangi anugerah.

Panduan Permulaan untuk Pembukaan, pembentukan semula, & Menjalankan Kedai gunting rambut yang berjaya. Belajar strategi kejayaan untuk membuka, pembentukan semula, dan menjalankan kedai gunting rambut yang memberi tumpuan kepada keperluan pelanggan-the lelaki anda disasarkan milenium.

Buku Panduang kedai Gunting rambut ini bagus bagi mereka yang hendak meningkatkan jualan perkhidmatan mereka. Contoh yang baik dalam buku ini boleh menjadi pedoman kepada mereka yang baru naik naik dalam industri ini.

Anggap ini sebagai pelaburan bukan pembelian. Kerana ilmu itu kalau ada maka bertambah lah pendapatan.

Dapatkan buku Panduan Kedai Gunting Rambut paling laris di Amazon $2 saja

Leave a Comment

CommentLuv badge