buku

Kenapa Dia Solat Sambil Menangis?

Hatiku terdetik kenapa dia Solat sambil menangis teresak-esak. Peristiwa berlaku terkala aku bermusafir di Miri. Siapa yang tahu Hotel Mega Miri pasti tahu masjid Miri yang terletak dihadapan Hotel. Masjid Miri adalah masjid lama bila ada masjid jamek Miri baru masjid ini tidak ada solat Jumaat lagi. Masjid Miri ini selalu di imarahkan oleh jemaah tabligh.

Berbalik kepada kisah seorang lelaki ini. Bukan jemaah Tabligh. Dia berpakaian T Shirt biasa. Seluar slaq hitam. Usia dalam 50an. Dalam rakaat dua solat zohor semua kami mendengar dia teresak-esak menangis. Menangis yang betul-betul kuat sehingga terganggu rasanya kekhusyukan solat. Selapas solat semua jemaah melihat satu salam lain. Semasa doa tangisan semakin kuat.

Wow. Dalam hatiku berkata alangkah bagusnya orang ini. Menangis terkala bersolat. Menangis tekala berdoa. Dr. Muhayah ada menyatakan dalam satu satu buku dia melihat seorang ibu menangis dan dia minta ibu tadi doakan untuk dia juga. Kerana dia tahu mata yang menangis kerana Allah doanya akan diterima Allah.

Jangan Lupa Klik Sini
Tips untuk menjadi pelajar yang berjaya 1. Kita mesti percaya bahawa kita pada asalnya berjaya
Intipati Kuliah Subuh Ustaz Halim Nasir al Hafiz di Masjid Husnul Khatimah, Kg Semerah Padi.
Apa yang menarik tentang burger king menyarung castom Mc Donald. Ini berlaku di ketika perayaan Halloween
Kalau di Sarawak amalan suap menyuap suami isteri dimulakan semasa persandingan. Kini barulah saya faham

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: