buku

Review Belajar Membaca Kaedah I-Sina

Kenapa book dan DVD Belajar Membaca Kaedah I-Sina laris di pasaran .  Buku ini  menggunakan teknik super yang sangat berkesan dan ramai ibubapa berpuashati dengan buku ini. Belajar Membaca Kaedah I-Sina memberi penekanan kepada kefahaman anak-anak bukan hafalan. Banyak akhbar tempatan seperti utusan malaysia telah menyiarkan artikel tentang keadah ini.

>>> Dapatkan Produk Hebat Belajar Membaca Kaedah I-Sina <<<

 

Pencipta Belajar Membaca Kaedah I-Sina Rahmalizah Ali dan suaminya, Ahmad Latifi Abdul Rahman telah menjumpai keadah membaca untuk anak-anak apabil keadah ini dipraktikan kepada anak mereka yang tidak boleh membaca walaupun sudah berusia 6 tahun dan akan belajar ke Darjah satu. Puan Rahmalizah Ali berkelulusan Manchester University (UMIST), United Kingdom dan pakar perunding teknologi maklumat.  Beliau giat menceburi bidang penulisan buku kanak-kanak sejak tahun 2000.  Beliau berminat dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak.  Banyak penyelidikan yang telah beliau lakukan untuk pembelajaran anak-anak.

>>> Dapatkan Produk Hebat Belajar Membaca Kaedah I-Sina <<<

 

Syukurlah mereka nak kongsi dengan ibubapa seperti kita ini.  Mencari keadah mengajar anak-anak membaca adalah suatu yang agak sukar kerana banyak bahan-bahan dalam bahasa inggeris.

 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina adalah program yang disusun khas untuk memberikan pembelajaran secara menyeluruh kepada kanak-kanak supaya mereka dapat menguasai kemahiran membaca dengan cepat, mudah dan efektif.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini menggunakan pendekatan yang diperkukuhkan supaya kanak-kanak lebih memahami konsep asas pembentukan gabungan bunyi huruf-huruf vokal dan konsonan, tanpa terikat dengan hafalan suku kata.
 • Pada peringkat awal, kanak-kanak akan diajar bagaimana bunyi dibentuk apabila huruf-huruf digabungkan bersama.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini sesuai untuk ibubapa dan guru tadika atau sekolah yang inginkan sebuah program untuk mengajar membaca kepada majoriti kanak-kanak dengan berkesan.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini juga menjadikan kanak-kanak “suka” dan “mahu” terus membaca kerana mereka faham dan mampu mengikuti program mengikut kelajuan dan kemampuan mereka, tanpa sebarang paksaan dan hafalan yang membebankan.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini bertujuan untuk meningkatkan keberkesanan kaedah fonetik dan menitikberatkan kefahaman kanak-kanak menerusi latihan-latihan dan arahan-arahan guru yang sistematik dan mudah. Ia mempercepatkan kanak-kanak untuk menguasai kemahiran membaca secara menyeluruh bukan setakat menghafal dan membaca suku kata mudah.

>>> Dapatkan Produk Hebat Belajar Membaca Kaedah I-Sina <<<

Apakah keistimewaan Belajar Membaca Kaedah I-Sina?

 • Boleh dimulakan untuk kanak-kanak seawal tiga setengah tahun tanpa perlu mengenal kesemua huruf A hingga Z.

 • Disusun dengan langkah-langkah pembelajaran yang kecil tetapi sangat efektif.

 • Guru atau ibubapa yang hendak memulakan program tidak memerlukan pengalaman mengajar kerana arahan untuk mengajar diberikan untuk setiap pelajaran.

 • Menggunakan kaedah fonetik tetapi masih memperkenalkan nama huruf di dalam program pembelajaran.

 • Memperkenalkan tanda-tanda bacaan seperti noktah, koma, tanda seruan dan tanda soalan.

 • Menggunakan cara pembacaan yang sama dengan pembacaan dalam Bahasa Inggeris (tidak terikat dengan pembacaaan mengeja atau menghafal suku kata)

 • Mengelakkan kekeliruan kanak-kanak dalam proses menguasai proses kemahiran membaca.

Apa yang anda akan dapat setelah membuat tempahan.

Boleh beli DVD tu disini. Tak mahal pun. Murah-murah je.

 

Klik —>>>Belajar keadah membaca ibnu Sina

 

 

Jangan Lupa Klik Sini
Koloksi photo anak-anak kecil membaca. Belajar membaca sepatut dimulakan dalam usia yang muda. Seawal 4
Ibnu Sina (AVICENNA)  Bapa Perubatan Dunia   IBNU SINA hidup dalam tahun 370-432 H/ 980-1037
Teknik ini saya membongkarkan kaedah utama dalam merangsang minda semasa proses pembentukkan janin lagi. Bagaimana
Memang sukar nak percaya kini telah ada produk untuk menyediakan produk makanan segera dengan mudah.

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: