buku

Review Belajar Membaca Kaedah I-Sina

Kenapa book dan DVD Belajar Membaca Kaedah I-Sina laris di pasaran .  Buku ini  menggunakan teknik super yang sangat berkesan dan ramai ibubapa berpuashati dengan buku ini. Belajar Membaca Kaedah I-Sina memberi penekanan kepada kefahaman anak-anak bukan hafalan. Banyak akhbar tempatan seperti utusan malaysia telah menyiarkan artikel tentang keadah ini.

>>> Dapatkan Produk Hebat Belajar Membaca Kaedah I-Sina <<<

 

Pencipta Belajar Membaca Kaedah I-Sina Rahmalizah Ali dan suaminya, Ahmad Latifi Abdul Rahman telah menjumpai keadah membaca untuk anak-anak apabil keadah ini dipraktikan kepada anak mereka yang tidak boleh membaca walaupun sudah berusia 6 tahun dan akan belajar ke Darjah satu. Puan Rahmalizah Ali berkelulusan Manchester University (UMIST), United Kingdom dan pakar perunding teknologi maklumat.  Beliau giat menceburi bidang penulisan buku kanak-kanak sejak tahun 2000.  Beliau berminat dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak.  Banyak penyelidikan yang telah beliau lakukan untuk pembelajaran anak-anak.

>>> Dapatkan Produk Hebat Belajar Membaca Kaedah I-Sina <<<

 

Syukurlah mereka nak kongsi dengan ibubapa seperti kita ini.  Mencari keadah mengajar anak-anak membaca adalah suatu yang agak sukar kerana banyak bahan-bahan dalam bahasa inggeris.

 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina adalah program yang disusun khas untuk memberikan pembelajaran secara menyeluruh kepada kanak-kanak supaya mereka dapat menguasai kemahiran membaca dengan cepat, mudah dan efektif.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini menggunakan pendekatan yang diperkukuhkan supaya kanak-kanak lebih memahami konsep asas pembentukan gabungan bunyi huruf-huruf vokal dan konsonan, tanpa terikat dengan hafalan suku kata.
 • Pada peringkat awal, kanak-kanak akan diajar bagaimana bunyi dibentuk apabila huruf-huruf digabungkan bersama.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini sesuai untuk ibubapa dan guru tadika atau sekolah yang inginkan sebuah program untuk mengajar membaca kepada majoriti kanak-kanak dengan berkesan.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini juga menjadikan kanak-kanak “suka” dan “mahu” terus membaca kerana mereka faham dan mampu mengikuti program mengikut kelajuan dan kemampuan mereka, tanpa sebarang paksaan dan hafalan yang membebankan.
 • Kaedah Belajar Membaca I-Sina ini bertujuan untuk meningkatkan keberkesanan kaedah fonetik dan menitikberatkan kefahaman kanak-kanak menerusi latihan-latihan dan arahan-arahan guru yang sistematik dan mudah. Ia mempercepatkan kanak-kanak untuk menguasai kemahiran membaca secara menyeluruh bukan setakat menghafal dan membaca suku kata mudah.

>>> Dapatkan Produk Hebat Belajar Membaca Kaedah I-Sina <<<

Apakah keistimewaan Belajar Membaca Kaedah I-Sina?

 • Boleh dimulakan untuk kanak-kanak seawal tiga setengah tahun tanpa perlu mengenal kesemua huruf A hingga Z.

 • Disusun dengan langkah-langkah pembelajaran yang kecil tetapi sangat efektif.

 • Guru atau ibubapa yang hendak memulakan program tidak memerlukan pengalaman mengajar kerana arahan untuk mengajar diberikan untuk setiap pelajaran.

 • Menggunakan kaedah fonetik tetapi masih memperkenalkan nama huruf di dalam program pembelajaran.

 • Memperkenalkan tanda-tanda bacaan seperti noktah, koma, tanda seruan dan tanda soalan.

 • Menggunakan cara pembacaan yang sama dengan pembacaan dalam Bahasa Inggeris (tidak terikat dengan pembacaaan mengeja atau menghafal suku kata)

 • Mengelakkan kekeliruan kanak-kanak dalam proses menguasai proses kemahiran membaca.

Apa yang anda akan dapat setelah membuat tempahan.

Boleh beli DVD tu disini. Tak mahal pun. Murah-murah je.

 

Klik —>>>Belajar keadah membaca ibnu Sina

 

 

Leave a Comment

CommentLuv badge