bukuInfo agama

8 Review Positif ebook Rahsia Solat Ustaz Dr. Hasnan Kasan

Sebelum saya Review ebook Rahsia Solat Profesor Madya Ustaz Dr. Hasnan Kasan kita akan lihat dulu Biodata beliau.  Profesor Madya Dr. Hasnan Bin Kasan atau lebih suka dikenali sebagai Ustaz Hasnan merupakan Pensyarah Kanan di UKM, Bangi lulusan dari Universiti Al-Azhar. Kelulusan beliau adalah BA (Al-Azhar, Egypt), SFal (UKM Malaysia) dan Ph.D (USM).  Beliau juga adalah pencetus idea Kelab Rakan Quran (KRQ).  Kelab ini adalah sebagai satu cara untuk aktiviti membudayakan membaca dan menghayati Al Quran bagi masyarakat Islam di sekitar Bandar Baru Bangi.

Ustaz Dr hasnan Kasan adalah penceramah yang tidak asing lagi di Malaysia.   Ini adalah julung kali kita lihat buku di edarkan secara digital kepada pembaca dan peminat beliau.  Ini setidak-tidaknya boleh memberi peluang kepada pencari-pencari yang dahagakan ilmu diluar Malaysia dapat membaca dan menonton sendiri ceramah beliau secara digital melalui laptop atau komputer sendiri di rumah. Produk digital ini boleh di download sendiri bila anda mahu dan tonton bila ada masa.

Komen Postitif tentang Produk Digital Ceramah Agama Rahsia Solat Ustaz Dr. Hasnan Kasan

Buku ebook Rahsia Solat Ustaz Dr. Hasnan Kasan ini ditulis sendiri oleh beliau. Beberapa panduan yang positif dari mereka yang telah mendapatkan ebook ini.  Saya berkesempatan membuat review berkenaan dengan buku ini.

 1. Buku ini menitikberatkan tentang Kualiti Solat.  Bagaimana solat yang berkualiti diterangkan dengan jelas dalam ebook ini. Ketiga-tiga elemen ini perlu difahami untuk memastikan solat itu memberikan kesan kepada hidup dan keperibadian individu muslim
 2. Rukun Solat 13 perkara juga diterangkan dengan lebih detail dalam buku dan Video yang diberi. Kita tahu kita sembahyang setiap hari. Adakah Solat yang kita lakukan ini sempurna. Kesempurnaan Solat adalah apabila kita mengikuti cara Rusulullah Solat. Mari kita semak sendiri solat yang telah kita lakukan dengan melihat image cara solat dan video yang disertakan dalam panduan yang lengkap ini.
 3. Bagi yang kurang masa atau berada jauh di luar negara, panduan 13 Rukun Solat secara detail dan terperinci ini boleh membantu kita memahami kesempurnaan solat.  Bukan mudah nak cari guru yang mengajar solat berpandukan Mazhab Imam Syafi’i.
 4. Rahsia solat Khusuk dalam  3 kategori rukun dalam solat iaitu Rukun fi’li (pergerakan), rukun qouli (bacaan) dan  rukun qalbi (hati). Ketiga-tiga perkara penting tentang  solat ini hendaklah disempurnakan dengan betul.
 5. Kredibiliti Pemilik Produk Ustaz Dr. Hasnan Kasan hendaklah menjadi asas kepada kita memilih untuk mendapatkan ilmu dari beliau. Selaku pensyarah UKM beliau juga adalah lulusan Al-Azhar bukan lah sebarangan, kalau anda nak like  Fanpage UstazHasnanKasan di Facebook.
 6. Ada tiga (3) Bab Utama dalam ebook ini iaitu
  (a) Bab 1 : Hukum Solat
  (b) Bab 2 : Bacaan-Bacaan Dalam Solat
  (c) Bab 3 : Kesan Solat Yang Ditunaikan Dengan Sempurna Zahir Dan Batin
 7. Setiap bab dalam ebook ini adalah cara Solat  yang betul mengikut cara Rasulullah dikupas secara terperinci dan lengkap ini membolehkan kita memahami dengan mudah dan faham apa yang diterangkan .
 8. Cara Penulisan dalam ebook Rahsia Solat Ustaz Dr. Hasnan Kasan adalah mudah difahami dan  praktikal  sebagai panduan seisi keluarga , rakan-rakan di pejabat dan seluruh umat Islam di Malaysia, Indonesia dan Brunei.

Harga book Rahsia Solat Ustaz Dr. Hasnan Kasan memang Mampu Milik

Ebook Rahsia Solat Ustaz Dr. Hasnan Kasan di jual dengan harga yang cukup murah iaitu RM27 merupakan satu pelaburan untuk anda seisi keluarga. Jika anda membuat perbandingan dengan buku fizikal  seperti buku Sifat Solat nabi yang Sahih oleh Us Hj Zamihan mat Zain Al-Ghari sebuah buku fizikal adalah RM40 di Semanjung Malaysia. Mahal lagi di sabah dan Sarawak. Kelebihan ebook ini adalah ia lebih mudah dibawa, boleh didownload masuk handphone anda. Bila masa terluang, jangan asik duduk baca whatapps.  Adalah lebih baik dan menambahkan pahala membaca ebook melalui telefon.

Setelah anda masuk keruangan belian anda akan berjaya membuat belian anda di bawa ke satu laman memuat turun kesemua fail produk .  Anda boleh muat turun pada masa itu juga dan terus membaca dan menonton terus video rakaman secara online pada satu pautan rahsia yang akan diberikan kepada anda melalui email anda kelak.

Pada pendapat saya harga yang ditawarkan adalah telampau murah dan berbaloi untuk dimiliki.  Ia pada saya adalah untuk menampung kos yang digunakan untuk menhasilkan dan menerbitkan  produk ini. Anggaplah ini adalah satu ibadah dari saya memberkenalkan ebook yang terbaik tentang solat ini kepada anda.  Anda juga boleh hadiahkan ebook ini kepada saudara baru yang anda kenal.

Apa Yang anda akan dapat setelah beli ebook Rahsia Solat

Pencari ilmu Solat akan mendapat satu ebook dan 4 Video rakaman ini adalah di dalam bentuk digital. Jadi, anda boleh download ia terus ke dalam komputer,

 1. Ebook ( Ebook Digital dalam format PDF setebal 95 mukasurat )

a) Bab 1 : Hukum Solat

 • Solat Di Sisi Fuqahak
 • Keistimewaan Solat
 • Hukum Orang Yang Meninggalkan Solat
 • Balasan Orang Yang Meninggalkan Solat Selepas Mati
 • Kedudukan Solat Dalam Kehidupan
 • Enam Kunci Khusyuk Solat
 • Faktor-Faktor Penting Yang Membawa Kepada Khusyuk Dalam Solat

b) Bab 2 : Bacaan-Bacaan Dalam Solat

 • Doa Iftitah
 • Al-Fatihah
 • Tasbih Ketika Rukuk
 • Tahmid Ketika Iktidal
 • Tasbih Ketika Sujud
 • Doa Ketika Duduk Antara Dua Sujud
 • Doa Tasyahud/Tahiyyat
 • Doa Qunut
 • Amalan-Amalan Solat
 • Beberapa Adab Solat

c) Bab 3 : Kesan Solat Yang Ditunaikan Dengan Sempurna Zahir Dan Batin

 • Menghapus Segala Dosa
 • Mendidik Anggota Mempraktikkan Akhlak Mulia Dan Menghalang Daripada Melakukan Perbuatan Keji Dan Mungkar
 • Beroleh Ketenangan Dan Kerehatan
 • Membangkitkan Semangat Melakukan Kerja Kebaikan Terutama Kewajipan
 • Berhati-Hati Dalam Tindak Tanduk Seharian Dan Merasai Muraqabatullah
 • Mendapat Petunjuk Allah Dalam Menentukan Hala Tuju Hidup Dalam Segala Aktiviti Yang dilakukan
 • Mengukuhkan Kesabaran Dan Keupayaan Menghadapi Cabaran
 • Memperkukuhkan Tali Persaudaraan Dan Perpaduan

  4 video rahsia Solat

Ada akan menerima 4 video dalam bentuk digital.  Ini akan memudahkan anda menonton dan mempraktikan apa yang diajar oleh Ustaz.  Ada tidak perlu menunggu lama untuk mendapatkan video ini.

Ustaz Dr. Hasnan Kasan

Video yang dirakamkan adalah semasa “Bengkel Pemantapan Solat” kepada pelajar- pelajar dari Universiti Sains Islam Malaysia. Bengkel selama satu hari telah dirakamkan dan kemudian dipecahkan kepada 4 buah video.

# Video 1: Video ini adalah tentang Pengenalan Tentang Solat ( 33 minit)

video rahsia Solat yang disampaikan oleh Ustaz Hasnan ini mengulas berkenaan rahsia-rahsia dalam solat.  Ia menerangkan makna kewujudan manusia sebagai insan dan hamba Allah. Video Pertama ini menerangkan keadah solat yang diikuti oleh umat islam berkenaan cara nabi solat.

Ustaz Dr. Hasnan Kasan

# Video 2 : Video Membolehkan Pembaca mengetahui dan faham bacaan-bacaan dalam Solat ( 1 jam, 19 minit) 

Video rahsia Solat ke dua adalah penerangan yang disampaikan oleh Ustaz Hasnan tentang Surah Al-Fatihah secara terperinci bersertakan makna-maknanya sekali,  Ini bermakna apabila melihat video ini kita dan keluarga kita akan  faham makna sebenar di sebalik setiap perkataan yang kita lafazkan di dalam solat itu.

Ustaz Dr. Hasnan Kasan

# Video 3 : Membuat Penilaian Diri berkenaan dengan Pergerakan dalam Solat (1 jam, 40 minit)

Ada akan diterangkan oleh, Ustaz Hasnan cara mengangkat melakukan takbir secara betul, kesempurnaan rukuk, sujud yang terbaik, dan semua perbuatan dalam solat yang sebenar seperti  solat Nabi Muhammad S.A.W

ebook Ustaz Dr. Hasnan Kasan

# Video 4 : Permasalahan Dalam Ibadah Solat/ Soal dan jawapan (50 minit)

Video tentang pelbagai permasalahan, persoalan dan kekeliruan yang telah diakukan oleh peserta bengkel Solat kepada Ustaz Hasnan, dan semua persoalan tersebut telah dijawab oleh Ustaz Hasnan dengan jelas menerusi video ini.

Ustaz Dr. Hasnan Kasan

Cara pembayaran

Anda akan di bawa ke laman seterusnya selepas anda membuat tempahan ( Order Details). Apa yang perlu dibuat adalah mengisi form (borang tempahan). Isikan maklumat yang diminta seperti nama, email yang anda nak terima ebook, alamat dan lain-lain maklumat. Sila pilih Cara pembayaran(

 1. Bank Transfer – Pindahan melalui bank ini boleh dilakukan ke akaun yang akan diberi selepas anda isi semua maklumat dan hantar.

Jangan Risau maklumat anda selamat, laman web ini adalah lamanweb yang boleh dipercayai kerana berdaftar secara sah dengan SKMM Malaysia.

Tempah sekarang 

 

Leave a Comment

CommentLuv badge